Om

Det började för över 40 år sedan med Kerry Blue


Jag var 19 år och skulle köpa min första egna hund. Jag vet inte varför jag fastnade för Kerry. Kanske för att de såg så annorlunda ut, hade så vackra mjuka pälsar och alltid var glada. Att de dessutom krävdes skicklighet att presentera dem med deras speciella klippning såg jag som en utmaning. Det blev en tik först, Int & Nord Ch Lingus Sweetscent som ett år senare följdes av Int & Nord Ch Lingus Trendsetter. "Cello" blev en stjärna, vinstrikaste kerry tre år i rad. På bilden BIS på Kerryspecialen 1982, endast 20 månader gammal.


Min första kull föddes 1982 och jag har inte tröttnat ännu. Det har blivit över 130 champions varav drygt 30 även är internationella. Många exporter över hela världen och även många importer för att bibehålla den genetiska variationen i denna numerärt lilla ras. 

Shiba kom in i bilden för 20 år sedan


Boende på landet med mycket plats ville jag komplettera med en ras till. Jag letade efter en mindre och pälsmässigt mer lättskött hund och fastnade snabbt för shiban. En på många sätt fascinerande ras med mycket egen vilja, men de passar mig perfekt! Min första blev Nord Ch Explorer's Lurime, född 2003  och på bilden syns den tik jag sparade i hennes första kull, Ch Rollick's Amber Glow.


Domare blev jag 2007


Hur kul det än är att föda upp valpar och ställa ut så vill man utvecklas och ett naturligt steg är att bli utställningsdomare. 


Jag gick preparandkursen 2006 och var klar med min första ras året efter. Sedan dess  har jag utbildat mig vidare och är idag gruppallrounder för grupp 2, 3, 4 & 9 samt har raser i all övriga grupper. Jag går nu all-roundprogrammet så det är meningen att jag ska vara klar på alla raser om några år.